Zdrowe nawyki żywieniowe dla osób w średnim wieku.
Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu dziennego dodaje się znaczącą ilość warzyw. Warzywa to niezmiernie bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się oczyszczają, nadmiar kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek także pożąda, a nie ma ich w warzywach – sprawdź błonnik z ananasem + chrom. Newralgicznym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, w zasadzie kapusty włoskiej. Wolno ją jeść bez ograniczeń. Do tego należy pić dużo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Produkty zbożowe i mleczne wolno jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to zwykle 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, bardzo chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. W dodatku bogata jest w błonnik, który ma kolosalne znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.
1. Sprawdź stronę
2. Kliknij i zobacz
3. Dowiedz się teraz
4. Czytaj dalej
Medycyna estetyczna: Nowe trendy i technologie.